"Το μυαλό του παιδιού δεν είναι δοχείο που πρέπει να το γεμίσεις αλλά φωτιά που πρέπει να την ανάψεις". Πλούταρχος

Eξάσκηση στους (πρώην) Νομούς της Ελλάδας...

αναδημοσίευση από από το ιστολόγιο:http://stin-e-taxi.blogspot.com

Όπως έχουμε ήδη μάθει, οι 13 Περιφέρειες της χώρας χωρίζονται σε μικρότερα τμήματα, τις Περιφερειακές Ενότητες. Αυτό το σύστημα διοίκησης ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2011. Μέχρι τότε η Ελλάδα ήταν χωρισμένη σε 51 περιοχές που ονομάζονταν "Νομοί".

Από αυτούς τους Νομούς, οι περισσότεροι έγιναν Περιφερειακές Ενότητες με τις ίδιες εδαφικές περιοχές. Όχι όλοι όμως! Κάποιοι χωρίστηκαν σε 2 ή περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες. Για παράδειγμα ο Νομός Κεφαλλονιάς αποτελείται πλέον από την Π.Ε. Κεφαλλονιάς και την Π.Ε. Ιθάκης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα διάσπασης σε Π.Ε αποτελεί ο Νομός Κυκλάδων, ο οποίος αποτελείται από 8 Π.Ε. (Άνδρου, Θήρας, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Τήνου)

Κάπως έτσι, από 51 Νομούς φτάσαμε σε 73 Περιφερειακές Ενότητες!

Ο διαχωρισμός της χώρας σε Νομούς ακολουθείται και στο επόμενο παιχνίδι, το οποίο προσφέρει πολύ καλή εξάσκηση και στις Π.Ε. Αρκεί μονάχα να φανταστούμε ότι αντί για "Νομό" γράφει "Περιφερειακή Ενότητα" (!!!). Και βέβαια, να έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν και άλλες Π.Ε, οι οποίες δεν αναφέρονται στο παιχνίδι, ενώ δεν υπάρχει πλέον Νομός Αττικής, ούτε Νομός Κυκλάδων, ούτε Νομός Δωδεκανήσων...!!!
Κάνε κλικ με το ποντίκι σου  στο νομό που νομίζεις ότι σου ζητάει η άσκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας. Παρακαλούμε να τηρείτε τους κανόνες καλής διαδικτυακής συμπεριφοράς.
Σχόλια άκομψα, προσβλητικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του παρόντος ιστολογίου θα διαγράφονται.