"Το μυαλό του παιδιού δεν είναι δοχείο που πρέπει να το γεμίσεις αλλά φωτιά που πρέπει να την ανάψεις". Πλούταρχος

γεωμετρο-μπάσκετ

Βρες το μήκος της περιφέρειας του κύκλου και κέρδισε όσο το δυνατόν περισσότερες προσπάθειες για να βαρέσεις τρίποντα και να αυξήσεις το σκορ σου.

Να θυμάσαι ότι ο τύπος που μας δίνει το μήκος της περιφέρειας του κύκλου είναι δ*π, όπου δ = διάμετρος και π = 3,14

Οδηγίες (το παιχνίδι είναι στα αγγλικά):

  • Κάνε κλικ στην εφαρμογή για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Δώσε ένα όνομα (όχι το πραγματικό σου, σκέψου κάτι αστείο) και επίλεξε τον παίχτη με τον οποίο θα παίξεις.
  • Παρακολούθησε τις οδηγίες του Κόουτς (δεν είναι και απαραίτητο, μια και γνωρίζεις τον τρόπο υπολογισμού) και πάτησε "Play".
  • Κάνε κλικ στην μπασκέτα ή στον Κόουτς για να ξεκινήσει το κυρίως παιχνίδι. Δες τον κύκλο και επίλεξε τη σωστή απάντηση από αυτές που σου δίνονται, υπολογίζοντας το Μήκος του κύκλου (μπορείς να κάνεις και νοερούς υπολογισμούς).
  • Εάν η επιλογή σου ήταν με την πρώτη προσπάθεια σωστή, μπορείς να ρίξεις τρεις βολές. Αλλιώς, για κάθε λάθος αφαιρείται βολή. Πήγαινε στον παίχτη και, κρατώντας πατημένο το κλικ (για να δώσεις δύναμη), άφησέ το ώστε να γίνει το σουτ. Πρόσεξε! Μην το παρακάνεις στη δύναμη και ψάχνεις έπειτα τη μπάλα...

Το παιχνίδι μπορείς να το τελειώσεις όποτε επιθυμείς! Και για να μαθαίνεις τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται σε όλο τον πλανήτη, c = μήκος κύκλου, r = ακτίνα d = διάμετρος π = 3,14

Κόλπο
Για να εκτελέσεις τις βολές και να είσαι εύστοχος,έχε πατημένο το κουμπί του ποντικού σου πάνω στον παίχτη, μέχρι ο παίχτης, καθώς πηδάει, να φτάσει στο πιο ψηλό σημείο. Όταν φτάσει άσε το κουμπί του ποντικιού σου για να βαρέσει το σουτ.
 Πηγή: φιλικόιστολόγιο : http://stin-e-taxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας. Παρακαλούμε να τηρείτε τους κανόνες καλής διαδικτυακής συμπεριφοράς.
Σχόλια άκομψα, προσβλητικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του παρόντος ιστολογίου θα διαγράφονται.